Pages

woensdag 19 oktober 2011

#Winter is an etching, spring a watercolor, summer an oil painting and autumn a mosaic of them all

ze stond voor het raam, verlangend, kijkend naar de boom. de boom die haar enige houvast was. het enige dat haar kon aantonen dat de wereld buiten het huis echt was. dat het leven daarbuiten doorging, ook al zat zij daarbinnen vast. de boom schudde, de bladeren waaide er af, als zandkorrels in de woestijn landden ze op de grond en zweefden voor haar langs. zij wilde ook vrij zijn, net als de bladeren en de zandkorrels wilde ze kunnen doen wat anderen konden. maar ze zat vast. in angst wachtte ze af. zouden ze de oorlog overleven? hoe vaak zou de herfst nog voorbij komen, haar laten zien wat ze nu zag? misschien was dit wel de laatste keer, misschien zouden ze verraden worden. dan was haar enige houvast weg, dan zou ze waarschijnlijk nooit meer vrij zijn. Anne klemde haar dagboek stevig tegen zich aan. streelde het stofje en liet haar tranen lopen.

4 opmerkingen:

  1. Super! Wist bij regel één dat dit over Anna ging. Als ik de reacties hierboven lees twijfel ik. Dit is toch een fragment uit het boek? Of is dit jouw tekst? Als dat zo is, bravo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap gedaan dan, mijn credits. En je kunt me volgen met bloglovin, alleen als je geïnteresseerd bent natuurlijk. Doe jij een ' schrijvende' studie?

    BeantwoordenVerwijderen